ECOSMART-visioomme kuuluu tuotteidemme kestävyyden kehittäminen. Vision mukaan olemme kestävä yritys ja kehitämme vastuullisuutta maailmanlaajuisesti koko arvoketjussamme. ECOSMARTin avulla voimme luoda uusia tuotekehitysprosesseja, jotka osaltaan vähentävät tuotteidemme ympäristövaikutusta heikentämättä laatua tai hinta-laatusuhdetta.


Meille vastuullisuus on erittäin tärkeää. Maailmanlaajuisessa toimintaympäristössämme käsittelemme paljon akkuja, käyttöikänsä päähän tulleita tuotteita ja pakkausmateriaalia, joille kaikille on oma kierrätysjärjestelmänsä. Euroopassa näihin kierrätysjärjestelmiin, joiden jäsen olemme, kuuluvat BudgetPack, Synergy Compliance, We3 Compliance, Recupel, Bebat, Stibat, GRS, WEEE ja Ireland ERP. Jäsenyydellämme näissä keräysjärjestelmissä varmistamme myös, että täytämme tuottajavastuuvaatimukset kaikkialla Euroopan unionissa.


Kaikki kentältä palautuvat käyttöikänsä päässä olevat akut kerätään ja kierrätetään hyväksyttyjen kierrättäjien avulla. Useimmissa tapauksissa tästä prosessista talteen otetut materiaalit käytetään uusiin akkuihin. Stanley Black & Decker ottaa vastaan myös korjaus- ja kunnostustyökalut vähentäen täten suoraan kaatopaikalle menevän jätteen määrää. Mahdollisuuksien mukaan nämä työkalut kunnostetaan ja myydään edelleen tehtaanmyymäläverkostomme kautta.